L. 1, Rruga Reshit Çollaku, Pogradec info@asamblejabiblike.al +355695720550

Kamxhiku i KRENARISË FRYMËRORE

Siç duket është e qartë në një faqe si kjo (që synon të manifestojë modelin e kishës lokale sipas Dhiatës së Re) për t’i përballur të gjithë me një paralajmërim solemn kundër krenarisë frymërore. Kjo është krenaria më e keqe, pasi maskohet si kundërshtari i saj, përulësia.

Shërimi hyjnor

A kryen Perëndia mrekulli shërimi sot? A ka shërues? A është i përfshirë shërimi në kryqin? Le të shohim një pjesë që trajtohet shumë në ditët e sotme: «Dhe kur u ngrys, i sollëm shumë të pushtuar nga… Read More

Kujt kishe i perket?

KUJT KISHE I PËRKET?

Të kesh një zemër mjaft të madhe për të gjithë njerëzit e Perëndisë Ndërsa Pali sodiste unitetin e të gjithë besimtarëve të vërtetë, ai shpërtheu në një thirrje të shtatëfishtë: «Është një trup dhe një Frymë, sikurse ju… Read More

A është risia vërtet risi?

«Nuk ka asgjë të re nën diell» (Pre. 1:9). Ne jetojmë në një botë që po ndryshon me një ritëm më të shpejtë se kurrë më parë. (Në rregull, ndoshta jo më shpejt se gjatë Përmbytjes, por jemi… Read More

Çështje praktike të adhurimit

ÇËSHTJE PRAKTIKE TË ADHURIMIT

Sigurisht që ka gjëra që mund të mësojmë rreth artit të adhurimit Është e dukshme se kemi një interesim të përtërirë të adhurimit. Në shumë konferenca dhe asamble do të dëgjoni një seri mesazhesh mbi këtë temë, zakonisht… Read More

Ungjillëzimi dhe kisha lokale

Kisha është lënduar nga një mesazh shumë të ngatërruar rreth ungjillëzimit. Ungjillëzimi, në mendjet e shumë njerëzve, është një punë që kryhet nga një grup i zgjedhur të krishterësh të pavarur që i quajmë ungjilltarë, të cilët në… Read More

Dashuria dhe kisha lokale

DASHURIA DHE KISHA LOKALE

Dashuria bën poezi të dobët pa praktikë Dashuria është një përbërës esencial për jetën e asamblesë. Kapitulli i madh për dashurinë në Bibël (1 Kor. 13) nuk ishte përfshirë në psalmet poetike, por në letrën e parë praktike… Read More

KUJTONI – Ne kujtojmë shpesh atë që duhet të harrojmë – dhe anasjelltas

Aftësia për të mbajtur mend është njëri faktor që dallon nga bota e kafshëve. Të moshuarit (dhe ata jo aq të moshuar) na thonë që mund të mbajnë mend ngjarje para 30 vjetësh, por nuk u kujtohet se… Read More

Një Njeri një votë

NJË NJERI, NJË VOTË – Asambleja nuk është një demokraci. Zoti ka të vetmen votë.

Nënshtrimi dhe një kushëri i afërt, bindja, nuk janë temat më popullore të ditës, por ato luajnë një rol domethënës në jetën e asamblesë. Ja disa nxitje për bindje: “Dëgjoni të parët tuaj dhe nënshtrohuni atyre, sepse ata… Read More

Atë-Bir

Zgjidh më të mirën

Shtypi i shkruar paraqet në duart e prindërve një mjet të së mirës, të cilin ata mund ta përdorin në avantazhin më të madh për kulturën e jetës së tyre shtëpiake si dhe në formimin e jetëve të… Read More